ANTIRYNKBEHANDLING  ESTETISKA BEHANDLINGAR


INFORMATION

Antirynkbehandling med botox är en säker injektionsbehandling som ger ett naturligt piggare och hudföryngrande resultat. En mycket vanlig medicinsk estetisk behandling.  


HUR FUNGERAR DET?

Bototulinomtoxin blockerar signalen mellan nerv och muskel, så att inte muskeln kan dra ihop sig. Genom att tillfälligt försvaga mimiska muskler i ansiktet reduceras bland annat rynkor. VAD KAN BEHANDLAS?

Botox kan behandla en rad olika områden. Botox kan användas för att behandla tvärgående rynkor i pannan, argrynkor mellan ögonbrynen och för kråksparksrynkor runt ögonen. Man kan även öppna upp blicken och göra ett ögonbrynslyft. Botox kan också användas för behandling av näsrynkor, neddragna sura mungipor, rynkor runt munnen, skrynklig haka samt för att lyfta överläppskonturen och ge en sensuell mun. Överdriven svett går även att behandla med botox.

Behandling av tandgnisslan med botox ger hos de allra flesta en märkbar reducerad spänning i tuggmuskulaturen. I vissa fall försvinner spänningarna helt. Än så länge finns ingen svensk studie om spänningshuvudvärk, migrän, tandgnisslan och botox.

På halsen används läkemedlet för att strama upp käklinjen, den s. k. nefertitelinjen, för att behandla strama stråk (platysma bands) och rynkor i decolletaget.


BOTOX SOM MIGRÄNBEHANDLING

Ungefär samtidigt som botox började användas inom skönhetsindustrin upptäckte flera kvinnor i USA att deras migrän och spänningshuvudvärk lindrades betydligt efter en behandling med botox mot rynkor i pannan. Men först för ett par år sedan började forskare studera om det fanns ett samband mellan botox och smärtlindringen.


En amerikansk studie vid University of California i Los Angeles, USA, visar att hälften av de patienter med migrän som fick botox injicerat i pannan blev helt symtomfria under de månader som botox verkade. Forskarna upptäckte att det fanns ett samband mellan musklerna som orsakar rynkor på pannan och migrän, och att värken försvinner när muskeln i pannan blir förlamad, vilket sker under en botoxbehandling.  


Före och efter bilder

BILDER AV PANNA OCH ARGRYNKA

          


Före och efter bilder

BILDER AV PANNA KRÅKSPARKAR

          VI ÄR CERTIFIERADE.

Certifierade för estetiska injektionsrådet.

Estetiska injektionsrådet är en sammanslutning av fristående specialister som representerar olika branschorganisationer inom plastikkirurgi och estetisk injicering. 

Estetiska injektionsrådets målsättning är att öka skyddet för den enskilde patienten som genomgår estetisk injicering. 

                             Läs merVARMT VÄLKOMMEN TILL OSS!

Hos oss är du alltid i trygga händer!

Boka din kostnadsfria konsultation hos legitimerad sjuksköterska Karianne.

Vi sätter alltid dig i fokus och lyssnar till din specifika önskan. Konsultation är ett möte där vi tillsammans planerar vad som är bäst för dig och din hud. Vi diskuterar både förväntningar och möjliga resultat.

Karianne Bråthen

Leg. sjuksköterska